Versenykiírás

A verseny időpontja

2020. szeptember 5.

A verseny helyszíne

2533 Bajót, Szarkáspuszta.
GPS koordináták:

Akadályok rendszere

28-30 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több akadály leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel.

A verseny reggel 10 órakor kezdődik, óránkénti futamokkal. A nevező a regisztráció során tudja kiválasztani, hogy mely kategóriában és melyik futamban szeretne indulni. Érvényes nevezés esetén a versenyző tájékoztatva lesz a saját futamának pontos idejéről, valamint egy regisztrációs kódot kap, mellyel a futam előtt 1 órával a rajtcsomagját átveheti. Fontos, hogy a nevezőknek csak a saját futamuk előtt 1 órával nyílik meg a lehetőségük arra, hogy nevezési csomagjukat átvegyék, korábban nem. Ezzel szeretnénk elkerülni a felesleges sorban állást.

A verseny helyszíne

A verseny 2533 Bajót külterületén, Szarkáspusztán kerül megrendezésre. A terület egy része korábban motorcross pályaként funkcionált.

A verseny helyszínének megközelíthetősége, parkolási lehetőség

Táton a Mogyorósbányai úton haladva Mogyorósbánya irányába (bukkanó után) az első jobb oldalon lévő aszfaltozott útra kell lekanyarodni és azon végighaladni a kijelölt parkolási lehetőségig. A parkolás a helyszínen megoldott, melyben segítők fognak közreműködni.

Versenytáv

Kb. 7 km, a gyermek kategóriákban indulóknak 1 km-es pálya lett kialakítva.
A gyermekek kivételével az egyes akadályokat nem, vagy hibásan teljesítőknek büntető feladatot kell majd végrehajtani. A verseny során a helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk.

Akadályok rendszere

28-30 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel. Gyermekek részére 10-12 akadályt alakítottunk ki, ügyelve arra, hogy számukra ezek nagyon komoly erőfeszítés nélkül teljesíthetőek legyenek.

Kategóriák, melyekre nevezni lehet

  • Profi (50 fő/nap)
  • Amatőr (450 fő/nap)
  • Csapat (200 fő/nap; csapatonként 5-10 fő)
  • Superhero (100 fő/nap)
  • Gyerek (100 fő/nap; 6-14 év közötti gyermekeket lehet nevezni, itt az életkornak megfelelően külön csoportokat indítunk, ők a részükre kialakított pályát animátorok felügyelete mellett teljesítik, szülőknek nem áll módjukban a pályán végigkísérni őket)

Az egyes kategóriáknál feltüntetett létszám a nevezési igények függvényében változhat a későbbiekben.

Nevezési feltételek

Érvényes regisztráció, felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése (gyermek esetén szülői beleegyező nyilatkozat), nevezési díj átutalással történő befizetése (kategóriánként, ill. az elküldött regisztráció időpontja alapján a nevezési díj változó). Helyszíni nevezésre nincsen lehetőség. A versenyzők a nevezési díj befizetésről elektronikus úton számlát kapnak. Fontos, hogy a számlázási címet megfelelően töltse ki mindenki.

Díjazás

Az összesített időeredmények alapján a távot leggyorsabban teljesítő versenyző egy 2 fő részére szóló, 1 hetes horvátországi nyaralást kap. Kategóriánként az első három helyezett jutalomban részesül. Minden nevező a verseny napján megkapja saját rajtcsomagját, mely többek között a verseny logójával ellátott pólót és érmet tartalmazz majd.

Egyéb programok

Környékbeli sportegyesületek sportbemutatói, egészségnap, környezetvédelmi sarok, gyermeksarok gyermekmegőrzővel egybekötve, csomagmegőrzés, büfé.

Nevezési határidők, nevezési díjak (az árak forintban értendőek)

július 23-ig
augusztus 27-ig
profi
12.000
14.000
amatőr
10.000
12.000
csapat ( / fő)
8000
10.000
gyerek (6-14 év)
3000
3000
Superhero
5000
6000

Versenyünkön az alábbi kedvezmények vehetőek igénybe:

  • Ha Ön rendezvényünk hivatalos Támogatóinak alkalmazottja, ill. alkalmazottjának közvetlen hozzátartozója, akkor Ön a nevezési díjból 50 százalékos kedvezményre jogosult.
  • Amennyiben Ön a Belügyminisztérium ill. a Honvédelmi Minisztérium alkalmazásában áll, a nevezési díjból 20 százalék kedvezményt adunk.
  • Ha Ön Spuri Arany Törzskártyával rendelkezik, úgy Egyesületünk a nevezési díjból 20 százalék kedvezményt biztosít.

Egyes kedvezmények össze nem vonhatóak, valamint a kedvezményre való jogosultságot a verseny helyszínén igazolni kell. Ennek elmaradása a versenyből való kizárást vonja maga után. A kedvezmények a gyermek kategóriára nem vehetőek igénybe.

A Superhero kategóriában nevezők jóval kedvezményesebb áron nevezhetnek a versenyre. Mindezért cserébe viszont annyit kell tenniük, hogy egy szuperhős, mókás, vicces figura jelmezében kell a távot teljesíteniük. Fontos, hogy önmagában egy arcfestés kevés, mindenféleképpen ötletes jelmez, maskara szükségeltetik a kedvezményes nevezéshez. Célunk a Superhero futam indításával a kihívás, megmérettetés mellett a humorra, vidámságra való figyelemfelhívás.

Kizárólag a gyerekkategóriában van lehetőség az online nevezésen kívül helyszíni nevezésre, melynek ára 1500 Ft. Helyszíni nevezésnél azonban pólót nem tudunk biztosítani. A helyszíni nevezésre a gyermekeknek 10-13 óra között van lehetőségük, a futamok folyamatosan fognak indulni. A regisztrációs sátornál azonban nekik is kell jelentkezni és a szülői felelősségi nyilatkozatot le kell adniuk. A 14-18 év közötti korosztályra az amatőr kategóriában feltüntetett információk vonatkoznak.

Amennyiben mozgáskorlátozott versenyző szeretné magát megmérettetni a pályán, természetesen számára ingyenes a nevezés, azonban részükre segítőt, aki a pályán végig mellette van, nem áll módunkban biztosítani. Ezért szeretnénk kérni, hogy itt csak olyanok nevezzenek, akik úgy érzik, hogy a pályát önállóan, vagy akár egy barát segítségével teljesíteni tudják. A mozgáskorlátozott kategóriában induló versenyzőnek az amatőr futamok keretein belül van lehetősége indulni.